Megújult az Újszegedi-liget

Szerző: | feb 27, 2019 | Újdonságok

Némi csúszás után 2019. márciusában immár hivatalosan is átadták a felújított Újszegedi Erzsébet-ligetet, és rögtön birtokba is vették azt a szegediek. Bár a parkosítások terén még szemmel láthatóan vannak tennivalók, nekem személy szerint tetszik a végeredmény.

A 2018 februárjában elindult, valamivel több mint egy évig tartó teljes felújítás és átépítés során többek között létesült egy bő egy kilométer hosszú rekontán futópálya, a fősétány és a kerékpárút egy teljesen új aszfaltburkolatot kapott, az eddig elvadult, dzsungelszerű részeken, illetve a régi Vigadó romjainak helyén is teljesen új, kövezett sétányok létesültek, rengeteg paddal, új  hulladéktárolókkal, valamit új közvilágítással. Emellett egy tanösvényt is kialakítottak, ami több állomáson kihelyezett ismeretterjesztő tábla segítségével mutatja be a liget növény és állatvilágát.

Az aktív kikapcsolódást a már említett futópálya mellett a liget több pontján létesült szabadtéri edzőpontok, szabadidőpark és játszótér is szolgálja, valamint a kutyával érkezőkre is gondoltak az elkerített kutyafuttató kialakításával.

És akkor most beszéljenek minderről a friss fotóim, amik az átadás után néhány nappal készültek, amikor a város polgárai már szép számban élvezték a 20 fokos márciusi tavasz örömeit a felújított Erzsébet-liget fái között.

Fotók és szöveg: Papdi Balázs